T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / ERZİN - Cumhuriyet İlkokulu

Cumhuriyet İlkokulu

Telefon
0326 681 71 88
Belgegeçer
0326 681 54 85
WEB
https://erzincumhuriyetilkokulu.meb.k12.tr
Adres
Mahmutlu Mahallesi 1267. Sokak, No 7 Erzin/HATAY
Vizyon
Bilim ve teknolojinin farkında olan, değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, yüksek moral değere sahip, kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulayan etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir. Sadece bu kentin değil, Türkiye?nin en başarılı okullarından biri olmaktır.
Misyon
Öğrencilerimizin; Bilgili , becerili , dürüst , sorumluluğunu bilen Araştıran, sorgulayan , paylaşan , çok yönlü ve tarafsız bakabilen Çevresiyle olumlu iletişim kurabilen Ortak bir genel kültürle , soruların farkında olabilen , ülkemizin kalkınmasına yardımcı olabilecek İlgi , istek ve yetenekleri doğrultusunda yüksek öğretime ve hayata iyi bir şekilde hazırlanmış Anadilini doğru ve etkili konuşan, yazan, anlayan Atatürk İlke ve İnkılaplarını benimseyen vatanını ve milletini seven , İnsan haklarına saygılı ve duyarlı bireyler olmalarını sağlamaktır.
Başarılar
Kurtuluş Koşusu Erkeklerde İlçe Üçüncülüğü. Mendil Kapmaca oyununda İlçe Birinciliği, Satranç Yarışmasında İlçe ikinciliği ve üçüncülüğü.
Öğretmen :24
Öğrenci :300
Derslik :16
Toplantı Salonu :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2102
Öğretim Şekli :Normal
Saatler
08:30/14:20
Isınma
Kalorifer
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İngilizce
Pansiyon Bilgileri
Ulaşım
Yürüme Mesafesi:1.6-3,4 km.
Servis Bilgisi
PİKTES Projesi Kapsamında Taşıma Yapılmaktadır.(Yabancı Uyruklu ve Türk Öğrenciler)
Yerleşim Yeri
Mahmutlu Mahallesi.1267 Sokak No:7 ERZİN/HATAY
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İl merkezine:105 km İlçe merkezine: 2 km
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Kurtuluş Koşusu Erkeklerde İlçe Üçüncülüğü. Mendil Kapmaca oyununda İlçe Birinciliği, Satranç Yarışmasında İlçe ikinciliği ve üçüncülüğü.
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
2016 Yılında´´ Onlar Gelmezse Biz Gideriz´´ projesi ile Velilerimizin Tamamına yakın ev ziyareti Yapıldı.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2016 teklif yılı comenius+ KA1 ve KA2 Projeleri hazırlandı.KA2 Projemiz 85 puan aldı. Fakat bütçe yetersizliğinden Hibe alamadı.2017 Teklif Yılı Comenius+ KA1 ve KA2 Projesi başvurusu yapıldı. 2017 Comenius+ teklif çağrısında KA1 ve KA2 projeleri hazırlanmıştır. 2020 eTwinning Faaliyetleri kapsamında okulumuz; -Avrupa Kalite Etiketine Sahiptir. 2021 eTwinning Faaliyetkleri Kapsamında Okulumuz; -Ulusal Kalite Etiketine Sahiptir.
Yazdır